Ylakuva-maisema

Etusivu » Ajankohtaista » Influenssarokotteet saapuneet

Suojaudutaan  influenssalta !

 

Mikä on kausi-influenssa?

Kausi-influenssa on viruksen aiheuttama hengitystietulehdus. Se leviää helposti pisaratartuntana esim. yskiessä tai aivastaessa. Se voi tarttua myös kosketuksen välityksellä.

Kausi-influenssan oireita ovat nopeasti nouseva ja korkea kuume, voimakkaat lihaskivut, vilunväristykset, väsymys, päänsärky, huonovointisuus ja kova yskä.

Koska influenssa on virustauti, antibiootit eivät siihen tehoa. Kausi-influenssa on eri tauti kuin flunssa tai nuhakuume. Terveillä työikäisillä kausi-influenssa on yleensä korkeakuumeinen, mutta kotihoidolla paraneva. Osalla ihmisistä on kuitenkin lisääntynyt riski saada vaikea tauti, joka saattaa johtaa jopa sairaalahoitoon.

Yksinkertainen keino torjua influenssaa on pestä käsiä ahkeraan vessassa käyntien lisäksi myös ennen ruokailuja sekä nenän niistämisen ja ulkona käymisen jälkeen. Kannattaa myös välttää kasvojen koskettelua sormin, koska sillä tavalla virukset pääsevät helposti hengityselimistön limakalvoille. Taudin tarttumista voidaan estää yskimällä poispäin muista ihmisistä kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.

Miksi rokote kannattaa ottaa?

Rokottaminen on tehokkain keino suojautua influenssalta ja estää sen leviämistä. Perusterveillä työikäisillä rokottaminen estää parhaimmillaan 7-8 influenssaa tartuntaa kymmenestä. Suojan keston kehittyminen vie noin kaksi viikkoa. Kausi-influenssarokote suojaa kuitenkin ainoastaan influenssalta, se ei suojaa flunssalta tai muilta hengitystietulehduksilta.

Kausi-influenssarokote on turvallinen

Kausi-influenssarokote on tutkimuksissa todettu turvalliseksi. Rokotuksen jälkeen rokotuskohta saattaa punoittaa ja aristaa. Joskus rokotetuille tulee lihas- ja nivelkipua, päänsärkyä tai lämpöä. Nämä oireet menevät ohi parissa päivässä ja sitä voi hoitaa niitä kuume- ja kipulääkkeillä. Muut haittavaikutukset ovat harvinaisia. Rokotteessa ei ole eläviä viruksia, joten siitä ei voi saada influenssaa.

Tarjoamme rokotesuojaa talven influenssaa vastaan. Influenssarokotuksen hinta on 22,00 €/hlö sisältäen rokotteen ja rokottamisen. Halutessanne rokotukset voidaan antaa myös paikan päällä yrityksessänne. Rokotettavien henkilöiden määrästä ja käytännön järjestelyistä voitte sopia nimetyn työterveyshoitajanne kanssa.